top of page
Writer's pictureSiguldas Kokmateriāli

Termokoksne – Ilgtspējīgs un Izturīgs Materiāls Jūsu Projektiem


Termokoksne – Ilgtspējīgs un Izturīgs Materiāls Jūsu Projektiem. Termo apdare. Termoapdare mājai. Termoapstrāde, Siguldas Kokmateriāli, kokmateriāls Latvijā

Kas ir Termokoksne?

Termokoksne tiek veidota, pakļaujot koksni īpašam siltuma apstrādes procesam kontrolētā vidē, izmantojot tikai augstu temperatūru un ūdens tvaikus, bez ķimikālijām. Šī apstrāde iznīcina koksnē esošās vielas, kas piesaista sēnītes, kukaiņus un pelējumu, kā arī samazina tās spēju uzsūkt mitrumu. Rezultātā iegūstam materiālu, kas ne tikai saglabā koksnes dabisko izskatu, bet arī ir daudz izturīgāks pret apkārtējās vides iedarbību.


Termokoksne – Ilgtspējīgs un Izturīgs Materiāls Jūsu Projektiem. Termo apdare. Termoapdare mājai. Termoapstrāde, Siguldas Kokmateriāli, kokmateriāls Latvijā

Termokoksnes Ražošanas Process

Termokoksnes ražošanas process parasti ietver trīs galvenās fāzes:

  1. Sildīšana un mitruma izvadīšana: Koksnes mitruma saturs tiek samazināts līdz ļoti zemam līmenim. Koksne tiek lēnām sildīta līdz aptuveni 100–130 °C, lai iztvaicētu lieko mitrumu. Šis posms notiek skābekļa kontrolētā vidē, lai novērstu koksnes aizdegšanos un sagatavotu to nākamajam posmam.

  2. Siltuma apstrāde: Kad koksne ir pilnībā sausa, tā tiek pakļauta augstākām temperatūrām, kas var svārstīties no 160 līdz 230 °C, atkarībā no vēlamā gala rezultāta. Šajā procesā koksnes struktūra mainās, un tiek iznīcināta hemiceluloze – koksnes komponents, kas ir atbildīgs par mitruma uzsūkšanu un bioloģisko noārdīšanos. Tādējādi uzlabojas koksnes izturība un stabilitāte.

  3. Atsildīšana un mitrināšana: Pēc siltuma apstrādes koksne tiek pakāpeniski atdzesēta un pievienots nedaudz mitruma, lai stabilizētu tās stāvokli un uzlabotu mehāniskās īpašības. Tas novērš koksnes trauslumu un piešķir galaproduktam vēlamo elastību un izturību.

Termokoksne – Ilgtspējīgs un Izturīgs Materiāls Jūsu Projektiem. Termo apdare. Termoapdare mājai. Termoapstrāde, Siguldas Kokmateriāli, kokmateriāls Latvijā

Termokoksnes Ieguvumi

  1. Izturība pret Puvi un Kaitēkļiem: Augstas temperatūras apstrādes rezultātā koksne zaudē organiskās vielas, kas parasti piesaista sēnītes un kaitēkļus. Tādēļ termokoksne ir daudz izturīgāka pret puvi un bioloģisko noārdīšanos.

  2. Uzlabota Stabilitāte: Siltuma apstrādes laikā koksnes struktūra mainās, padarot to daudz stabilāku. Termokoksne mazāk izplešas vai saraujas mitruma un temperatūras svārstību dēļ, tāpēc tā ir īpaši piemērota āra apstākļiem.

  3. Ilgāks Kalpošanas Laiks: Salīdzinājumā ar neapstrādātu koksni, termokoksne kalpo ievērojami ilgāk. Tā ir ideāls risinājums fasādēm, terasēm un citiem āra projektiem, kur nepieciešama augsta izturība un minimāla kopšana.

  4. Vizuāli Pievilcīgs Izskats: Termokoksne iegūst elegantu, tumšāku nokrāsu, kas variē no zeltaini brūnas līdz pat dziļi brūnai, piešķirot tai ekskluzīvu un mūsdienīgu izskatu.

  5. Videi Draudzīgs Risinājums: Termokoksnes ražošanā netiek izmantotas ķīmiskas vielas, tikai siltums un ūdens tvaiki. Šī dabiskā apstrādes metode padara termokoksni par ilgtspējīgu un ekoloģiski draudzīgu risinājumu, kas nekaitē videi.


Kādēļ Izvēlēties Priedes Termokoksni?

Priedes termokoksne ir īpaši populāra izvēle, pateicoties priedes koksnes plašajai pieejamībai un tās lieliskajām īpašībām siltuma apstrādes procesā. Priežu termokoksne kļūst ārkārtīgi stabila un noturīga pret ārējās vides iedarbību, nodrošinot ideālu materiālu gan āra terasēm, gan fasāžu apdarei. Tās tumšais tonis piešķir telpām un ēku ārienei siltu, mājīgu noskaņu.


Termokoksne – Ilgtspējīgs un Izturīgs Materiāls Jūsu Projektiem. Termo apdare. Termoapdare mājai. Termoapstrāde, Siguldas Kokmateriāli, kokmateriāls Latvijā

Termokoksnes Pielietojums

Termokoksne ir ļoti universāls materiāls, ko var izmantot dažādos projektos:

  • Fasādes Apdare: Izturīga pret laikapstākļu ietekmi un saglabā savu izskatu gadiem ilgi.

  • Terases un Āra Konstrukcijas: Pateicoties termokoksnes stabilitātei un izturībai, tā ir piemērota āra apstākļiem, nodrošinot ilgu kalpošanas laiku bez nepieciešamības pēc intensīvas kopšanas.

  • Interjera Dizains: Eleganta krāsa un tekstūra padara termokoksni pievilcīgu sienu, griestu un mēbeļu apdarei.

  • Saunu un Pirts Telpas: Pateicoties augstajai izturībai pret temperatūras un mitruma svārstībām, termokoksne ir lieliska izvēle saunām.

_______

Siguldas Kokmateriāli ar lepnumu piedāvā augstas kvalitātes termokoksni, kas ir īpaši piemērota gan iekšdarbiem, gan āra projektiem. Ieskaties mūsu produkcijā šeit: https://www.siguldaskokmateriali.lv/termodeli


Izvēloties termokoksni no Siguldas Kokmateriāliem, jūs iegūstat ne tikai izcilu materiālu ar uzlabotām fizikālajām īpašībām, bet arī videi draudzīgu risinājumu, kas saglabās savu kvalitāti un izskatu daudzus gadus. Termokoksne ir ilgtspējīgs risinājums, kas izceļas ar savu noturību un estētiku. Neatkarīgi no tā, vai plānojat atjaunot fasādi, uzstādīt jaunu terasi vai izveidot ekskluzīvu interjeru, termokoksne būs uzticams un estētiski pievilcīgs materiāls jūsu projektam.


Ja vēlaties uzzināt vairāk par mūsu piedāvāto termokoksni, sazinieties ar mūsu pārdošanas speciālistiem, un mēs ar prieku palīdzēsim izvēlēties vispiemērotāko risinājumu jūsu iecerēm!



Comments


bottom of page